Uw zakelijke bijeenkomsten voortaan klimaatneutraal?
Dat kan bij Onemeeting.com
Hoe het werkt? Per (vergader)arrangement hebben wij in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot berekend. Voor een kleine bijdrage kunt u de uitstoot van uw bijeenkomst vrijwillig compenseren door te investeren in het Verra CO2-compensatieproject ‘Run of the River’ Karanata in India. Bij Onemeeting.com vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. Vindt u dat ook?
Uw bijeenkomst in 5 stappen klimaatneutraal
- 1. Elke vergadering veroorzaakt CO2-uitstoot
- 2. Tijdens uw aanvraag geeft u aan graag een klimaat neutrale bijeenkomst te willen houden
- 3. Per arrangement betaalt u hiervoor een kleine bijdrage
- 4. Deze bijdrage wordt door Onemeeting.com volledig geïnvesteerd in een duurzaam energieproject, die de CO2-uitstoot van uw arrangement volledig compenseert
- 5. Uw bijeenkomst is 100% klimaatneutraal!
Onze Meeting Experts staan voor u klaar
- Via ons kan elke locatie klimaatneutraal geboekt worden
Verra CO2-compensatieproject ‘Run of the River’ Karanata in India
De vraag naar energie stijgt de komende jaren in India flink door de groei van de bevolking en toegenomen welvaart. Voor een duurzame ontwikkeling is het noodzakelijk om de transitie te maken naar hernieuwbare energiesystemen.
Het Thangarabalu Small Hydel Project in Karnataka in India is een run-of-river 24,75 MW waterkrachtproject over de rivier de Krishna, ongeveer 13 km stroomafwaarts van de Narayanpurdam in Karnataka. Het vervangt jaarlijks 65 miljoen kWh elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen, waardoor de uitstoot met bijna 54.000 ton CO2 per jaar wordt verminderd.
De rivier Krishna is een van de belangrijkste oostelijk stromende rivieren van het Indiaseschiereiland. De rivier ontspringt in de Mahabaleshwar-heuvels in de Westelijke Ghats inde deelstaat Maharashtra op een hoogte van 1340 m en mondt uit in de Golf van Bengalen. De rivier heeft een lengte van 1.392 km. Het project maakt gebruik van het wegvloeien van water uit de Narayanpurdam en een reeks stroomversnellingen in de rivierbedding over een lengte van ongeveer 3 km om op voordelige wijze stroom op te wekken.
Bekijk een aantal maatschappelijk verantwoorde locaties
Kontakt der Kontinenten
- In het groen gelegen
- Green Key gecertificeerd
- Hotels for Trees
Jaarbeurs MeetUp
- Centraal gelegen locatie
- Circulaire locatie
- Naast het Centraal Station
The Colour Kitchen
- Duurzame inclusiviteit
- Green Key gecertificeerd
- Lokale leveranciers
Kapellerput
- Green Key gecertificeerd
- 17 Sustainable Development Goals
- In het groen gelegen
The Hague Conference Centre
- A-certificaat WKO installatie
- Single-use plastic free
- Eco koffie
Veelgestelde vragen
CO₂-compensatie is een instrument waardoor onvermijdbare CO₂-uitstoot CO₂-neutraal kan worden gemaakt. Regelmatig zijn er vragen over CO₂-compensatie. Aangezien de details van dit instrument nog niet bij iedereen bekend zijn, hieronder de meest gestelde, kritische, vragen op een rijtje.
Onemeeting.com B.V. is 100% klimaatneutraal. Op basis onze CO2-footprint (welke is berekend door Groenbalans) compenseren wij de uitstoot.
Regelmatig klinkt het argument dat bedrijven zich alleen moeten toeleggen op het reduceren van hun eigen emissies. Maar CO₂-compensatie maakt een integraal onderdeel uit van een breder CO₂-beleid: Het reduceren van emissies én het compenseren van onvermijdbare CO₂. Een studie van Ecosystem Marketplace bevestigt dit: Bedrijven die gebruik maken van CO₂-compensatie zijn tegelijk zeer actief of actiever in het reduceren van eigen emissies.
Internationale CO₂-compensatie standaarden en registers garanderen echtheid en transparantie. Dat betekent dat CO₂-compensatieprojecten alleen kunnen worden ontwikkeld als onomstotelijk wordt vastgesteld dat de opbrengsten van de CO₂-rechten nodig zijn om een project te ontwikkelen. En dit weerspreekt het argument dat een project toch wel ontwikkeld zou worden, ook zonder de opbrengsten van de CO₂-rechten. Auditors controleren het projectplan, bezoeken het project in de eerste fase en in principe daarna elk jaar. Dit zijn internationaal bekende auditors zoals Tüv, Det Norske Veritas en SGS. Dubbeltelling is onmogelijk omdat CO₂-rechten een eigen serienummer hebben en zijn opgenomen in de officiële registers en na aankoop definitief worden afgeboekt op naam van de klant.
De keten van CO₂-compensatie bestaat uit de projecteigenaar, project ontwikkelaar, aanbieder en de klant. De prijs van een CO₂-recht bestaat uit de implementatie van de emissiereductie-technologie en CO₂-ontwikkelingskosten (fees voor auditors, fees voor de CO₂-compensatie-standaard en fees voor de registers). En een risicopremie voor als er iets met het project gebeurt. Een deel van deze kosten worden gedragen door de projectontwikkelaar. De aanbieder verdient een marge met de in- en verkoop van de CO₂-rechten.
Ja, deze worden en moeten worden gerealiseerd. Het gaat dan om werkgelegenheid, scholing, medische verzorging, biodiversiteit e.d. Afgezien van het voorkomen van CO₂ laten de projecten een duidelijke sociale impact zien. De methodieken die gebruikt worden om een project te beoordelen en eventueel goed te keuren, hebben deze sociale aspecten als onderdeel. Recente studies van ICROA en de Gold Standard Foundation kwantificeren dit ook. Deze laten zien dat er daadwerkelijk geld wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld biodiversiteit, werkgelegenheid en gezondheidsaspecten. Zonder aandacht hiervoor mag een project geen CO₂-rechten genereren.
CO₂-compensatie gebeurt op vrijwillige basis. Deze ‘vrijwillige’ markt is nu nog relatief klein. Een onlangs verschenen rapport van de UN wijst uit dat het gat tussen de wereldwijde CO₂-compensatie aan de ene kant en de hoeveelheid die het eigenlijk moet zijn om in 2020 het klimaatprobleem te kunnen stabiliseren nog heel erg groot is. Toch is de vrijwillige CO₂-compensatie markt om twee redenen belangrijk. Aan de ene kant is deze totale CO₂-compensatie markt de afgelopen jaren ook sterk gegroeid en levert het een bijdrage aan het opzetten van duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Tegelijk halen bedrijven en overheden hiermee hun doelstellingen op het gebied van CO₂; Aan de andere kant leren en gebruiken overheden de projectmethodes en marktvormen om regelgeving omtrent CO₂-prijzen structuur te kunnen geven.